Galleri Else-Maj Johansson

GALLERI ELSE-MAJ JOHANSSON

 

 

KONSTEN ATT ENGAGERA EN HEL BYGD

Sommaren 2012 invigdes Galleri Else-Maj Johansson på Sørvågen Kino og Kulturhus. Fram till stängningen i mitten av augusti 2014 besöktes galleriet av konstintresserad lokalbefolkning och turister från de nordiska grannländerna, övriga Europa, men också från Australien, Indien, Nya Zeeland och USA.

 

2004 tilldelades hon ett kulturpris. I prismotiveringen framhävs den inspiration hennes egna bilder inneburit, hennes betydelse för barn och unga som hon inspirerat på kulturskolan; och hennes målarkurser med avslutande utställning som varit ”sosiale møtesteder i høstmørket, viktig for oss som bor her. Det er vel derfor knapt noen kommune i landet hvor så stor prosentandel av befolkningen har gått på malerkurs, - hun har framelsket en glede til maling hos folk flest, som vi tror er ganske unik for Moskenes."

 

Galleri Else-Maj Johansson stängdes 2014 efter tre somrar med många fina möten med människor från Lofoten och turister från världens alla hörn med intresse för konst.

Men det finns fortfarande möjlighet att köpa Else-Majs litografier, boken Mitt Lofoten och ett stort urval av konstkort hos Lilian Dijkema på Gjestehus Det Gamle Hotellet,

 

Dessutom finns ett urval av Else-Majs bilder hos Nordnorsk kunstnersenter och Galleri Dagfinn Bakke, båda i Svolvær.

 

GALLERI ELSE-MAJ JOHANSSON I SØRVÅGENS KINO OG KULTURHUS

 

2012 - 2014

 

elsemaj.se

 

 

Webbdesign: Ronny Nilsson

Redaktör: Lisbeth Hedberg

Foto (där inget annat anges):
Lisbeth Hedberg

 

KONTAKT

 

Else-Maj Johansson

Email: info@elsemaj.se

 

© Copyright 2019. All Rights Reserved.